ZDROWE DANIA DLA BOBASÓW I BRZDĄCÓW, EGMONT

36,99 zł brutto

Przepisy na zdrowe dania dla dzieci w wieku od 4 miesięcy do 3 lat! Kształtowanie preferencji smakowych i zdrowych nawyków żywieniowych w pierwszych dwóch latach życia dziecka ma konsekwencje zdrowotne w całym jego późniejszym życiu. Dlatego tak ważne jest, by od początku rozszerzania diety proponować mu pełnowartościowe i różnorodne posiłki.

  • W magazynie

Dla wielu mam proces ten wiąże się ze stresem, bo nie potrafią same ułożyć odpowiedniego menu dla dziecka. Z pomocą książki „Zdrowe dania dla bobasów i brzdąców” rozszerzanie diety stanie się kulinarną przygodą, pełną różnorodnych smaków, faktur i zapachów. 

Dzięki tej książce poznasz najważniejsze składniki odżywcze, takie jak, między innymi: 
• wapń 
• cholina  
• błonnik 
• żelazo 
• kwasy tłuszczowe omega -3 
• białko. 
Zostały one wylistowane przy każdym z przepisów tak, abyś miała pewność, że twoje dziecko je tak, jak należy.  
Z książki tej dowiesz się również, jaką wielkość powinny mieć poszczególne posiłki na danym etapie rozszerzania diety. „Zdrowe dania dla bobasów i brzdąców” to też wiele bezcennych rad na temat bezpiecznego przygotowywania posiłków, alergenów i sposobów przechowywania żywności. 
W książce znajdziesz wiele zdrowych przepisów na dania dla niemowląt oraz na posiłki i przekąski dla maluchów powyżej 12 miesiąca życia. Wśród nich takie pyszności, jak chociażby: 
• Purée z jeżyn, banana, brzoskwini i komosy ryżowej 
• Mus z truskawek, awokado i buraków 
• Tropikalna owsianka 
• Pieczone kule ryżowe z łososiem i groszkiem 
• Kebaby z tofu, pomidorów, papryki i sera 
• Muffinki z otrębów z suszonymi morelami. 
Autorki wspierają wysiłki rodziców dążących do zapewnienia dzieciom jak najlepszego startu w życiu. Dzielą się recepturami, które wykorzystują bogate w substancje odżywcze składniki. Pokazują, czym jest świadome odżywianie i zachęcają do stosowania go na co dzień. 
Z tą książką będzie ci łatwiej kształtować zdrowe nawyki żywieniowe dziecka.  
„Zdrowe dania dla bobasów i brzdąców” przygotowały Shazi Vishram, założycielka Happy Family-amerykańskiej firmy promującej ekologiczną żywność oraz Cricket Azima – słynna szefowa kuchni i założycielka Creative Kitchen. Tara Donne jest autorką przepięknych zdjęć wykorzystanych w książce.

Powiązane produkty

Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”). zamknij